irm.punt.nl
Afvallen! Weer!!
op 26 mei a.s. is het 10 jaar geleden dat ik stopte met roken! als je rookt is het algemeen bekend dat je stofwisseling een stuk sneller gaat,dus dat had ik al tegen!! ik denk dat mijn stofwisseling wel erg langzaam is gegaan vanaf dat moment dat ik stopte, want de kilo`s vlogen eraan! Tuurlijk doe ik daar aan mee, je krijgt meer trek, smaak, energie en je voelt je fantastisch, je bent toch tenslotte kettingrookster af!!

totdat ik last kreeg van het gewicht, let op, toen woog ik 95 kilo, en was ik 13 kilo gegroeid, nu denk ik waar heb ik het over, ik teken voor dit gewicht, mijn arts gaf me toen het advies om eerst helemaal van het roken af te komen, als ik nu ook nog ging lijnen, dan werd het me ws teveel en ging 1 van de twee me niet lukken, dus........ ging ik gewoon door waar ik mee bezig was, ik ging wel naar de sportschool, dus dat scheelde nog wel.
totdat ik werd aangereden en mijn knie op een dot zat, een poos rusten, therapie, niet kunnen sporten en mijn gewicht vloog omhoog boven de 100 kilo, ik raakte toch wel in paniek en ging ik naar de dokter, die weer zei, maak je niet druk, je rookt nog steeds niet en dat is het allerbeste wat je ooit hebt kunnen doen, je gewicht komt wel!!
maar hij stuurde me toch maar naar een dietiste, omdat ik dat graag wilde.
het klikte niet echt tussen mij en de dietiste, ik had het gevoel dat ze me niet begreep,dus na een paar bezoekjes, ging ik daar al niet meer naar toe!
ik ging crashen, hcg injecties en drankjes.verder niets, ik viel vreselijk goed af, maar zodra je stopte, vloog het er weer aan, camebridge kwam voorbij en weer viel ik 18 kilo af, maar zodra ik normaal ging eten, kwam het er allemaal weer aan.
weight watchers ging redelijk, maar de leidster had weer haar voorkeur voor andere mensen en ik kon zelden bij haar terecht, dus ook daar haakte ik af!
Een dieet beviel goed, van mijn internetzus [hyver=elisabethsstyle] zij is gewichtsconsulente, normaal eten en dat beviel goed ik viel af tot 101, toen ik 50 werd, wilde ik graag onder de 100,maar dat had ik net niet gered helaas! en even een paar keer niet opletten en de kilo`s vliegen er weer aan!
en toen ging mijn allerliefste mam dood!!
wat er dan door je heen gaat, dat kan je niet beschrijven, dat moet je zelf meemaken, maar bij mij is er een stukje van mijzelf doodgegaan, nu ruim 1 jaar verder weeg ik 120 kilo!! ik ben maar 167 cm, dus ik ben net een skippybal, ik waggel, mijn knieen doen zeer, mijn luchtwegen zitten in de knel, mijn buik zit in de weg, ikword steeds lusteloser, en heb in veel dingen geen zin meer!!
Zaak om er weer wat aan te gaan doen!!
en dat doe ik met het basisdieet van [hyver=elisabethsstyle] weer, dat was mij het beste bevallen!!
ik heb van een collega al een kaartje gekregen van een arts in Belgie die gastrics bypas operatie doet! maar daar wil ik nog lang niet over nadenken, dit moet ik zelf kunnen toch???
feit wil dat als je in de overgang bent, en daar zit ik middenin, dat het afvallen ook niet erg makkelijk is!!
maar ik ga het proberen, vandaag ben ik weer begonnen!!
eerst maar 10!!

wordt vervolgd!!
Irm:pushup:

Reacties

route7 op 28-04-2011 22:31
Je kent mij niet, kwam eventjes aangewapperd doordat het onderwerp me aantrekt .. Heel veel succes Irm met afvallen .. lijnen doen we ons hele leven lang. De wil is er, dat is al een grote plus!
 
Groetjes, ..
Ans op 29-04-2011 09:26
Heel veel succes! Ik ben zelf 40 kilo te zwaar. Ik weet heel goed hoe ik moet afvallen, maar mijn diabetes zit ook een beetje in de weg. Ooit ging het prima, 14 kilo afgevallen endat ging goed, zonder honger, zonder moeite, maartoen stuurde een doktersassistente mij naar een diëtiste endat was geen succes. Ik mocht niks, ik mocht zelfs mijn brood niet roosteren of een beschuitje i.p.v. brood. Zij zeurde als ik 1 ons was aangekomen! Gevolg: De kilo's vlogen er aan, ik had honger op de verkeerde tijden en luste niks op de tijden dat ik juist wel moest eten! De volgende diëtiste was beter, maar door die andere zag ik er elke keer vreselijk tegenop en dat werkt ook niet! Sinds ik gestopt ben gaat het steeds beter, ik ben stabiel en voorlopig ben ik daar blij mee! Ik kom weer helemaal in het ritme en dat is belangrijk. Doelen stellen werkt bij mij niet, dan bereik ik het tegenovergestelde van wat ik wil.
Toch heb ik een afspraak met mijn huisarts gemaakt, maar deze afspraak durfde ik aan: Drie jaar lang 3 kilo per jaar afvallen! Dat moet te doen zijn. Vooral omdat ik nu weer lekker ineen goed eetpatroonzit en ik ook niet veel hypo's meer heb.
Want dat is natuurlijk een probleem, dan moet ik echt eten, maar als het dan even later etenstijd is lust ik niet en ben ik weer van slag.
Ik ben maar 1.52 (als ik niet gekrompen ben), dus ben ik tonnetjerond!
Ik ben nu net 3 kilo afgevallen (ik ben nu 92), maar dat komt omdat ik ziek ben/was, vaak blijft dat er niet allemaal af. Ik zie wel, ik maak mij er niet druk om, geen dwang meer van diëtistes, ik doe het lekker zelf!
 
m op 29-04-2011 16:00
hi  Irma
Kwam hier heel toevallig langs, ben een klein beetje een gezondheidsfanaatje. Ik heb gelukkig een snelle stofwisseling en ben iemand die niet zo snel slechte dingen eet, heb er geen behoefte aan zeg maar. Alleen chips dat wel ;) Maar ik was laatst op een seminar waar ir. Ralph Moorman aanwezig was, erg intressant. Hij vertelde over de hormoon balans en de relatie tot overgewicht en psyche en nog veel meer. Ik denk dat het erg intressant is om uit te zoeken. Hij heeft twee boekjes geschreven. Hierin staan ook de voors en tegens van andere dieten en de schade die je kan aanrichten met bepaalde dieten. Hopelijk helpt dit je. Succes!!!
Groet van een toevallige voorbijganger :)


ladysunshine op 30-04-2011 10:29
Het blijft een strijd voor ons Irm.
Ik wil het ook weer gaan proberen
Slank zullen we nooit worden ( en dat hoeft ook niet ).
Maar een beetje minder mag wel.
Succes meis
 
XX Peet
Hoepie op 30-04-2011 16:39
Wat een strijd is het toch met dat lijnen. Ik heb er helaas zelf ook ervaring mee. Ik wens je heel veel sterkte met het afvallen. En gelijk heb je dat je eerst maar eens met porties van 10 wilt gaan zakken.
Nogmaals veel sterkte.
 
Groetjes,
Hoepie
Hoepie op 03-05-2011 06:58
Hey Irm,
Lief dat je even langs kwam. Het gaat nog prima hier hoor. We wachten gewoon nog even af. Wordt wel steeds ietsie zwaarder, maar ja dat hoort erbij
 
Groetjes,
Hoepie
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
ik ben irm, ( met het witte jasje) ik ben
getrouwd met chiel, al 20 jaar.
ik ben eerst verantwoordelijke verzorgende
niveau 3 i-g
op een afdeling met dementerende
ouderen in uithoorn.
 
veel plezier op de site en als je een
berichtje achterlaat, vind ik helemaal te gek!!
 
ook heb ik een hyvessite,
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl