irm.punt.nl
gerechten
soms bedenk ik me ineens, dat er een gerecht is dat ik al heel lang niet meer gegeten heb!
vroeger, toen ik een jaar of 13, 14 was ging ik altijd met mijn vriendinnetje mee naa rhuis, zij woonde op een boerderij, heerlijk vond ik dat.
zij aten tussen de middag altijd warm, als we dan op woensdag vrij hadden, ging ik vaak met haar mee.
als ze dan van de vorige dag aardappelen over hadden, maakte haar moeder  de andere dag kaasdoop, hoe het gemaakt werd, weet ik nu nog niet, maar ik vond het heeerlijk!! ik heb het ook nooit meer ergens anders gegeten dan alleen daar!!
ik heb er ook nog nooit iemand over gehoord, en ik weet ook neit hoe je het klaar moet maken!!
zo aten wij vroeger thuis ook hete bliksem, zou dat nu nog wel gegeten worden, ik hoor er in ieder geval nooit iemand over!
en rode kool met gebakken bloedworst, dat aten we altijd bij mijn opa en oma, we eten nog wel rode kool, maar nooit meer met gebakken bloedworst, terwijl ik dat niet eens vies vond!!
en dan de maaltijd van het Leids ontzet, is het geloof ik, hutspot met zure haring, dat vind ik geen combinatie!!
maar zo aten ze in aalsmeer ook paling met stroop of bruine bonen met stroop, dat vind ik ook zonde, ik ben meer van het hartig dan van het zoet!!
dan heb je ook nog de seizoens gerechten,
bij de winter horen dan de stamppotten, en de bonensoepen, en in de zomer komen de sla en diverse rauwkosten om de hoek kijken.
ook is er in de zomer meer fruit, daar kan ik me nu al weer op verheugen!!
ik eet in de winter minder fruit omdat er eigenlijk minder keuze is, in de zomer als het warm is, eet ik nog wel eens een fruitsalade als maaltijd, omdat je dan meer keuze hebt. en doe je lekker fruit in de yoghurt of kwark.
nu maak ik vaak warme pappen, custard, brinta, griesmeel, zeker als je in de kou een poos buiten bent geweest met de hond of op de fiets!!
vroeger aten ze bij mijn opa en oma altijd kaantjes op brood, van dat witte vet en daar zaten dan van die ( smerig uitziende) bruine brokjes in, ik heb me er nooit aan gewaagd!!
ook deed mijn opa van die vette spek op zijn brood, waar de glibbers aan zaten... brrr....
etensstijl veranderd toch wel met de jaren, gelukkig!!
 
Irm
biest, is dat nog te verkrijgen bij de boer??
 
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
ik ben irm, ( met het witte jasje) ik ben
getrouwd met chiel, al 20 jaar.
ik ben eerst verantwoordelijke verzorgende
niveau 3 i-g
op een afdeling met dementerende
ouderen in uithoorn.
 
veel plezier op de site en als je een
berichtje achterlaat, vind ik helemaal te gek!!
 
ook heb ik een hyvessite,
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl