irm.punt.nl
de overgang
De overgang, een gek iets eigenlijk!
het doet je ongelooflijk zweten, zo erg, dat ik soms `snachts mijn bed kan verschonen, persoonlijk vind ik ook dat je zwaarder ruikt!
ik kan niet zo goed mijn plas meer op houden, voorheen kon ik rustig nog een uur wachten als ik nodig naar de wc moet, nu loop ik direct naar de wc, maar met gekruiste benen, want anders verlies ik het, mijn plas!
laat ik het dan nog maar niet even hebben over mijn hoofdpijnen, die opkomen als kakken!
mijn opgejaagd gevoel wat verdwenen was met het stoppen met roken 10 jaar geleden, nu voel ik het af en toe weer, de overgang, wordt er alweer gezegd.
er wordt veel aan de overgang toegevoegd, en ze zeggen dat er niet zoveel bekend is over de overgang, maar als je iemand spreekt, oohhhh, dat is de overgang.
mijn arts heeft wel eens gezegd, dat zij als man, kunnen beter maar een helm op hebben in huis, we doen het nooit goed, loop je op je schoenen, moet je je pantoffels aandoen loop je op je pantoffels, dan willen ze weer dat je je schoenen aan hebt..
het klopt, ook ik heb stemmingswisselingen..
wat heb ik een mazzel dat chiel een ongelooflijke goede man is, want die wordt nooit boos, als ik mijn stem weer eens verhef, wat overigens niet nodig is, maar ik het wel zo voel op dat moment, zegt hij er nooit wat van!!
hormonen kunnen je echt een zielig gevoel geven!!
gelukkig ben ik de menstruatie al ruim 2 jaar kwijt!!
maar ze zeggen dat de overgang wel 10 jaar kan duren!!!
lieve help, heb ik dat!!!
 
xxx Irm

Reacties

Ans op 06-01-2011 22:56
Ik denk dat ik het ergste gehad heb, maar ik ben nog maar net een jaar van mijn menstruatie af (grrrr, heb ik bijna 44 jaar gehad, ik vond dat ik er wel eens recht op had dat het stopte!).
Ik heb nog steeds opvliegers, maar toch wel ietsje minder dan het was.
Elisabeth op 07-01-2011 16:08
Na mijn heftige aanval van de overgang vorig jaar. Was ik er pardoes doorheen. Ik ben daarom ook gestopt met de soja-pillen. Wat hebben die mij geholpen. Vooral tegen de opvliegers 's nachts. Zo heftig heb ik het nooit gehad. Dat is zo prettig.
 
Kan nu ook mijn plas weer ophouden. En de stemmingswisselingen zijn verdwenen. Wat een heerlijkheid. Bijna 54 jaar en ik ben d'r klaar mee. Hiehaa.
 
Ik weet wel dat die soja en sporten me goed hebben geholpen. En voor de nacht melatomine tabletjes. Dan kon ik redelijk tot goed slapen. En dat is heel erg belangrijk in deze overgangsperiode.
 
Sterkte lieverd, mss heb je wat aan mijn tips!
xx
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
ik ben irm, ( met het witte jasje) ik ben
getrouwd met chiel, al 20 jaar.
ik ben eerst verantwoordelijke verzorgende
niveau 3 i-g
op een afdeling met dementerende
ouderen in uithoorn.
 
veel plezier op de site en als je een
berichtje achterlaat, vind ik helemaal te gek!!
 
ook heb ik een hyvessite,
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl