irm.punt.nl
date 3!!
vandaag date 3 met de sinterklaas!!
alleen ik wist dit, en later chiel, want ik wist niet hoe Tjin zou reageren bij het zien van de zwarte pieten!.
om 15.30 uur was iedereen bij ons, mijn zus met haar man en mijn broer met zijn vrouw, 3 kinderen en 1 schoonzoon (tje)! en chiel en ik, dat waren er dus 10 in totaal!
we zouden het grote sinterklaasspel doen, een enig spel met leuke opdrachten!
iedereen neemt 3 cadeautjes mee, voor een totaal van 10 euro, en legt deze ingepakt op tafel, dan gooien we met een dobbelsteen en elke cijfer heeft wel een opdracht, 1 gooi nog een keer, 2, geef de dobbelsteen aan de rechterbuurman, 3 een beurt overslaan, 4 ruil een cadeau met iemand naar keuze, 5 pak een cadeau weg bij een ander en pak het uit.
6 pak een cadeautje uit het midden of een opdracht kaart als de cadeautjes op zijn.
de opdrachten bestonden uit, zing een sinterklaasliedje, of iedereen onder de 20 geeft iemand anders een cadeautje van zijn cadeautjes, of schuif 3 plaatsen naar rechts, cadeautjes laten liggen, hilarisch, echt we hebben gebruld van het lachen!!
de gewilde cadeautjes waren, felroze sloffen, badeendjes, oorwarmers en een hondenspaarpot, daar was echt de strijd om!!
tussendoor, maakten we tapa`s klaar, elk gezin zou 2 tapa`s gerechten maken.
en als toetje, diverse smaken ijs met slagroom.
wat de anderen niet wisten, was dat ik om half 8 sinterklaas besteld had, alleen chiel had ik op de hoogte gebracht, want dan kon hij Tjin in de gaten houden.
er werd op de deur gebonst en gebeld, dus iedereen keek verschrikt op, van wat is dit...
en toen kwamen de pieten binnen, helaas waren de pieten niet tevreden over de welkomstzang voor de sint, dus gingen ze weer naar buiten en moesten we heel hard zingen "sinterklaasje kom maar binnen met je knecht"!!
dat geschiedde.
stefanie en canice moesten bij de sint komen, nick mocht bij Piet op schoot, die erg van hem gecharmeerd was.
Mits dook snel in de wc, want die zag de bui al hangen...
ik herkende een van de 2 pieten en gooide een propje naar haar toe, dat had ik beter niet kunnen doen, want ik kreeg op mijn lazer, er werd niet met propjes gegooid ( je had mijn kamer eens moeten zien toen het drietal weg was), dus ik moest op een stoel zitten, mijn mond werd vol gestopt met pepernoten en ik moest een liedje zingen!!
de kids ( die overigens niet meer geloofden tot groot verdriet van de sint) moesten met de kook/bakpiet, die overal gerei had hangen en overal waar hij ging, zat, sprong hoorde je geklinkel, gerammel en gerinkel, pepernoten bakken, nou als je zag hoe dat gaat, dan eet je nooit geen pepernoot meer!!
tevens moesten de kids helpen de cadeautjes zoeken, terwijl piet ze zelf vergeten was mee te nemen ( uit de schuur te pakken)
iedereen kreeg een letter, de mannen( chiel, Henk en Pierre) kregen kruidmolens van Mathijs vrieze ( mijn favoriet topkok) 6 stuks in een doos, een erg leuk cadeau!
nick, mijn zusje anja en schoonzusje ilona, kregen een luchtje, en stefanie, chanice en mitchell kregen een hitzone cd.
maar voordat er uiitgepakt kon worden moest er nog spaans geteld worden, gelukkig had ik dat bij mijn vorige 2 date`s ook al uitgemaakt, dus ik deed met het oefenen gelijk mee, tot verbazing van de sint en pieten ( hahahahah).
toen de cadeautjes uitgepakt waren, moesten we het inpakpapier versnipperen en  met zijn allen bij het woord feest in de lucht gooien, tot overmaat van ramp werden de pieten in eens of verkouden of allergisch en begonnen zij te niezen, waardoor de pepernoten je om de oren vlogen!!
toen was de tijd daar om weer te vertrekken( HOI), en we hebben met heel ons hard "dag sinterklaasje" gezongen!! ik heb ze nog gewaarschuwd voor de gladheid, en vervolgens snel de deur weer dicht gedaan uit angst dat ze terug zouden komen!!!
pffffff...... de 1e 2 date`s verliepen een stuk relaxter!! of zou het komen dat het bij een ander was..
Tjin hebben we overigens naar buiten moeten doen, niet om dat hij agressief was, maar hij stopte niet meer met blaffen!!
 
we hebben de boel opgeruimd en de vloer aangeveegd, voordat Tjin weer binnen kwam en hij als een gek al die noten en zoete snoepjes op zou eten!!
nog even met elkaar wat gedronken en iedereen was in de ban van metalen puzzeltjes, die je uit elkaar kon halen, met een speciale handeling, maar ook weer in elkaar kon zetten met een speciale handeling! deze zaten ook bij de kleine cadeautjes van het spel..
het was erg leuk!!
we hebben een heerlijke dag gehad, ook al was het de eerste keer zonder onze moeder...maar ik weet dat ze er toch bij was!!
 
zo mijn date`s met de sint waren erg leuk!! we hebben gelachen, gedanst, gezongen en gesnoept!!!
dank je wel sinterklaas! goede reis naar Spanje!!
 
xx Irm

Reacties

Elisabeth op 06-12-2010 12:06
Zo wat zal jij moe zijn geweest, pfff.
 
Maar al met al een geslaagde dag dus.
 
Die Tjin, logisch dat hij blafte, geheel van opwinding, hihi.
 
En nu uitrusten maar.
 
fijne dag,
Liefs,
Elisabeth
Ans op 07-12-2010 11:36
Lekkere Pieten hd jij zeg, hahahaha, die wil je niet dagelijks over de vloer!! Wel heel gezellig!
Ellen op 08-12-2010 09:01
Hee Irm,
 
Wat een heerlijk Sinterklaasfeest. Om te lezen alleen al, moet je nagaan hoe geweldig het was voor jullie die erbij waren :d !!!
 
Dikke kus, Ellen
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
ik ben irm, ( met het witte jasje) ik ben
getrouwd met chiel, al 20 jaar.
ik ben eerst verantwoordelijke verzorgende
niveau 3 i-g
op een afdeling met dementerende
ouderen in uithoorn.
 
veel plezier op de site en als je een
berichtje achterlaat, vind ik helemaal te gek!!
 
ook heb ik een hyvessite,
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl