irm.punt.nl
tjin en martin gaus
onze akita tjin zit al anderhalf jaar op cursus, eerst heette het puppycursus, en toen jonge honden 1 cursus en je raadt het al, daar zit tjin nog steeds.
tjin is een akita, een lieve, trouwe, eigenzinnige hond..
hij doet het thuis geweldig, luistert naar ons, maar buiten, heeft tjin wat moeilijkheden, dan wordt hij geprikkeld door andere ( loopse) hondjes, en aangezien tjin een jachthond is, vind hij alle andere diertjes erg interessant, poesjes, eendjes, vogels.
op de cursus, doen ze niet zo hun best om zich in tjin te verdiepen, de trainer denkt nog steeds dat het een vrouwelijk husky is, want hij noemt tjin niet eens bij zijn naam, maar zegt husky tegen hem.
vorige week , wilde hij tjin los, chiel vond dat geen goed idee, want dan komt tjin niet meer, omdat hij andere leukere dingen ziet, de trainer zei toen, dat chiel zich dan zelf belangrijker moet maken voor de hond, nou je kan het lekkerste vlees meenemen, tjin laat je gewoon staan, want op dat moment vind hij je totaal niet belangrijk.
dus de trainer, nam tjin over van chiel, en wilde met hem gaan lopen, tjin weigerde, en keek strak naar chiel. de trainer zei dat wij een ongelooflijke trouwe hond hadden, die enorm trouw was aan zijn baas.
helaas, vond hij het afgelopen week weer niet zo, toen zei hij tegen ons, dat tjin over 3 maanden over ons heen loopt, wij hebben tjin, volgens de trainer niet onder controle. tjin doet niets anders dan stofzuigen over de grond van het trainingsveld, wat is nu lekkerder voor een reu, dan een veld waar net allemaal loopse teefjes hebben gelopen..
dan mag tjin thuis een geweldige hond zijn, maar dan doet hij echt niets voor ons op dat veld hoor!!
en dan krijgt chiel de schuld, en dat vind ik heel vervelend, de trainer zegt tegen chiel dat hij enthousiaster tegen zijn hond moet doen, anders wordt het echt niks...
oja, we konden ook tjin nog chemisch laten castreren, voor een paar maanden( dmv een injectie), dan kon je kijken of hij dan wel goed gaat luisteren.
ik vind dat heel vervelende uitspraken..
we hebben het er samen over gehad en we willen een tweede mening van een andere hondenschool en zo zijn we bij de school van martin gaus gekomen.
we gaan daar donderdag tjin laten testen en dan kijken we of wij het echt zo verkeerd doen, zoals de trainer tegen ons zegt.
aan de hand van de uitslag beslissen we of we verder gaan met de training of dat we stopppen of een ander onderkomen zoeken...
ben benieuwd!!!

knufff irm en een lebber van tjin

Reacties

Elisabeth op 22-04-2010 17:50
Wanneer een trainer niet eens weet hoe je hond heet en denkt dat een akita een husky is, is voor mij echt een amateur Misschien een amateur die niet beter weet en op zijn manier zijn best doet. Maar daar hebben honden en hondenbaasjes niets aan. Je weet, ik ben helemaal lyrisch van de training van Martin Gaus, daar weten ze hoe de honden heten en de naam van de baasjes ook.
 
Ik moet we zeggen, dat ik Bas sinds deze week echt een stuk los laat lopen, zonder stuk riem eraan. Dat ligt ook aan me eigen onzekerheid. Toen hij pup was liep hij ineens hard weg, bijna onder een auto en HubbieD ook. Hij kan nog vreselijk snuffelen en likken, maar hij volgt me redelijk op de hielen. En wanneer hij niet luistert, en niet direct kom, dan roep ik doei, verstop me of ik sluit gewoon de portiek-huisdeur en dan komt hij wel. Wanneer hij komt,dan beloon ik hem uiteraard nog steeds. Jullie Tjin is nog niet in die fase, maar het is een lieve hond, die veel aandacht en wandelingen nodig heeft. Het is voor mij duidelijk dat jullie dol zijn op Tjin, anders gaan jullie dit allemaal niet doen.
 
Het komt goed, geloof me.
 
xx liefs van Elisabethen een lebbertje van dondersteen Bas
Ans op 23-04-2010 08:12
Hij is in elk geval trouw en dat vind ik al een heel belangrijke eigenschap!!
Het zal mij benieuwen wat de tweede mening is!
ladysunshine op 24-04-2010 11:17
Ik ben het helemaal met Elisabeth eens.
Als de trainer Tjin niet eens bij zijn naam noemt ,is het een trainer van lik me vestje.Sorry hoor.
HEt lijkt wel of de trainer dan desinterresse heeft in Tjin.
Het lijkt mij dan juist een uitdaging om Tjin te laten luisteren.
Ik ben heel benieuwd naar het vervolg bij Martin Gaus.
Heel fijn weekend.
Liefs Peet
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
ik ben irm, ( met het witte jasje) ik ben
getrouwd met chiel, al 20 jaar.
ik ben eerst verantwoordelijke verzorgende
niveau 3 i-g
op een afdeling met dementerende
ouderen in uithoorn.
 
veel plezier op de site en als je een
berichtje achterlaat, vind ik helemaal te gek!!
 
ook heb ik een hyvessite,
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl