irm.punt.nl
tjin bij martin gaus!!
gisteren hadden wij een afspraak bij de hondenschool van martin gaus in lelystad.
om half 1 moesten wij daar zijn.
gelukkig had ik toestemming op mijn werk om om 11 uur weg te gaan, want ik moest eigenlijk een hele dag werken!
om kwart over 12 ( tuurlijk weer wat opstoppingen onderweg, door kijkers ivm een ongeval aan de andere kant van de snelweg) kwamen we aan, een enorm pand, hondentrainingschool voor alle honden. geleide honden voor blinden en gehandicapten, gewoon trainingen om je hond  "normaal"  te krijgen, 3 weken intern om je hond gedrild te krijgen, maar ook een dierenhotel om je hond te brengen als je op vakantie gaat, en dat waren er gisteren niet weinig ivm de aankomende meivakantie.
wij werden opgehaald door een aardige dame, we hadden een vragenlijst ingevuld en daar gingen we over praten in een aparte ruimte..
we gaven aan wat ons tegen stond, zowel van de school ,tjin en chiel nu les kijgen, als van tjin zelf..
tjin is erg dominant buiten naar veel andere reutjes toe, en maakt vaak ruzie.
dat vinden we vervelend, en hij trekt enorm aan de riem, zeker als we met zijn tweetjes met hem wandelen.
we moesten een hal in, tjin moest eerst op zijn gemak raken, daarom liepen we een paar rondjes door de hal, tjin was enorm afgeleid, omdat er daar meerdere honden liepen, en hij hoorden ze blaffen  buiten bij het dierenhotel.
tjin moest al de oefeningen doen die hij geleerd had, en deed deze zo goed dat hij als  het een examen zou zijn, uitmuntend had gekregen.
er kwam een vrouw ( speciaal voor tjin) met een prachtige poedel aanlopen, een enorme mooie statige dame ( de poedel), daar wilde tjin wel mee spelen, dus die was bijna niet meer te houden aan de riem..de trainster nam de riem van chiel over en verzocht ons naar de ruimte te gaan,waar we net gesproken hadden , zo konden wij wel mee kijken, maar tjin zag ons niet..
zodra wij weg liepen, bekeek tjin de mooie dame ( poedel) niet meer..hij snapte er niets van, waarom wij wegliepen...( en ik vond het zielig).
de dame met de mooie poedel ging er ook weer vandoor en onze trainster gaf tjin een beetje aandacht, tot de dame weer binnen kwam, maar nu met een agressieve reu, die bij binnekomst al begon te blaffen en grommen naar tjin...
wat we toen zagen, deed ons met verbazing elkaar aankijken, tjin wist niet hoe hij het had, onze stoere joere, was zo stoer niet meer, hij zakte door zijn knieen, zijn staart ging omlaag en zijn oren plat.. thuis had hij er onmiddelijk boven op gesprongen, maar nu deed tjin helemaal niets, hij durfde de andere hond niet eens aan te kijken!
en weer vonden we het zielig!!!!!
 
we hoorden van de trainster later, dat wij een enorme lieve trouwe hond hebben, die alles eraan doet om voor ons te werken, die zijn roedel( wij dus) beschermt, daarom trekt hij aan de riem, om te kijken of het wel veilig is, als wij er bij zijn is tjin een stuk zekerder, want hij vertrouwt ons, zoals wij hem vertrouwen.  het is niet zoals de trainer op de huidige  hondenschool zegt, over 3 maanden loopt de husky( tjin is een akita) over jullie heen, en als hij 2 jaar is is hij volwassen en leert hij niets meer.
bij martin gaus zeggen ze dat een akita pas met 3 jaar volwassen is en dat, al zijn ze 10 jaar, nog steeds kunnen leren!!!
we hebben nu toch wel ons vertrouwen in onze hondenschool verloren en gaan op zoek naar een ander..dat was ook het advies ook van de martin gaus school, begin ergens opnieuw.
waar we cursus hebben, mag tjin nooit mee spelen, ja ,vragen ze zich af bij gaus, hoe kan hij dan sociaal worden met andere honden, en er is er altijd 1 baas in de roedel en als dat uitgemaakt is, dan is de zaak bekeken.
dus laat maar lekker mee spelen, in de 20 maanden dat tjin nu cursus heeft, heeft hij al 5 trainers gehad, en iedereen vertelt wat anders..
we hebben veel geleerd bij de martin gaus gedragstest, en kregen nog wat feiten en regeltjes mee voor tjin....
en we hoeven niet bang te zijn dat hij over ons heen gaat lopen....
wat ben ik blij dat we daar naar toe zijn geweest.....
heel leerzaam.
we konden tjin daar 3 weken brengen, dan zorgen hun ervoor dat tjin de hond word, die hij hoort te zijn, maar dat willen wij niet, tjin is niet onhandelbaar, thuis luistert hij hartstikke goed, alleen buiten is een probleem en daarom kan hij nooit los, maar het is ook een hond met jachtinstinct, en we wisten van tevoren dat het een eigenzinnige hond is met een eigenwijs karakter.
we hebben hem tenslotte zelf uitgezocht.. en we zijn dolblij met hem!!!
 
we gaan op zoek naar een nieuwe school, dat wij het zo onwijs fout aangepakt hebben zoals ze beweren op de school waar tjin nu zit, is gelukkig absoluut niet zo..
ze weten daar niet hoe ze een akita  moeten aanpakken!!!
 
knufff irm

Reacties

Elisabeth op 30-04-2010 17:23
Zo dat weten jullie ook weer. Is er bij jullie geen Martin Gaus school in de buurt.
 
Ik zie honden die getraind zijn bij de dierenbescherming en die lopenzelfs nog met een slipkettin. Dat is echt verkeerd.
 
Tjin is een lieve hond, met lieve baasjes. Punt uit.
 
En ik zal je zeggen, Bas loopt ook pas sinds een week of 3 helemaal los, dus zonder een lijn die hij meedraagt. Pas nu vertrouw ik hem totaal en hij mij. En zelfs deze week heb ik hem het woord volg geleerd. Bas is 3½ jaar oud en kan ook nog leren.
 
Fijne avond,
liefs,
Elisabeth
Ans op 02-05-2010 01:15
Goed dat jullie geweest zijn!! Dat trekken aan de riem is heel vervelend en soms wil een neusriem wel eens helpen. Het lijkt wat zielig, maar ze hebben heel snel door dat trekken vervelend is met zo'n riem en soms trekken ze met een gewone riem dan ook minder. Het is wel uitkijken dat je zelf niet teveel trekt aan zo'n riem, want dat vindt zijn nek niet zo lekker, gewoon dus Tjin zelf laten ontdekken dat het niet kan.
Vooral als je door dat trekken teveel moeite hebt om met hem te lopen is het een goede oplossing, ik ken mensen waarbij de man hem niet gebruikt, maar de vrouw wel, omdat zij het anders gewoon niet redt in haar eentje.
Maar hij is nog jong genoeg om heel veel te kunnen leren, dus misschien gaat het beter als jullie bij een andere hondenschool zijn en in elk geval is hij lief en trouw en is dat niet het allerbelangrijkste???
Elisabeth op 02-05-2010 08:44
Zo'n gentle leader, zo heet de snuitriem eigenlijk, kan je niet zomaar aandoen. Dat vergt ook weer training. Ik heb gezien op mijn Martin Gausschool hoe ze dat oefenen.
 
Je moet het dan wel concequent blijven gebruiken en niet de een wel en de ander niet, zo leert de hond niet dat trekken niet mag.
 
Een ander probaat middel is, wanneer de hond trekt, stil gaan staan en wanneer de hond zich omdraait, klikken en een snoepje. Net zolang totdat hij netjes naast je loopt.
 
Ik zie zoveel hondeneigenaren, die NIET bij een Martin Gausschool zijn geweest, maar wel bij andere scholen, zoals de dierenbescherming, en de honden trekken haast allemaal, of lopen tot in hun oude jaren met een gentle leader. Dat laatste is zeker niet de bedoeling.
 
Een hond moet vrij zijn, maar wel met de regels van de baas.
 
Met Tjin komt het helemaal goed.
 
Liefs
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
ik ben irm, ( met het witte jasje) ik ben
getrouwd met chiel, al 20 jaar.
ik ben eerst verantwoordelijke verzorgende
niveau 3 i-g
op een afdeling met dementerende
ouderen in uithoorn.
 
veel plezier op de site en als je een
berichtje achterlaat, vind ik helemaal te gek!!
 
ook heb ik een hyvessite,
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl